Finom és egészséges: Roston sűlt amur"

Mindenkit szeretettel várunk: http://www.konyhanyelven.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz,

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 2 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Konyhanyelven vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Mindenkit szeretettel várunk: http://www.konyhanyelven.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz,

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 2 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Konyhanyelven vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Mindenkit szeretettel várunk: http://www.konyhanyelven.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz,

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 2 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Konyhanyelven vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Mindenkit szeretettel várunk: http://www.konyhanyelven.hu

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz,

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 16 db
  • Videók - 1 db
  • Blogbejegyzések - 2 db
  • Fórumtémák - 1 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Konyhanyelven vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

Amur:


 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elkészítés:

  1. Mossuk meg és vágjuk pár centis kockákra a padlizsánt. Jól sózzuk be és tegyük egy edénybe kb. 1 órára. Fűszerezzük be a Knorr fűszervarázzsal a halpatkókat és letakarva tegyük a hűtőbe.
  2. Csavarjuk ki a padlizsán kockákból a csípős levet. Daraboljuk fel apróra a vöröshagymát. Daraboljuk fel a padlizsánhoz hasonló méretű kockákra a cukkínit is. Magozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra a paprikákat. Pucoljuk meg a fokhagymagerezdeket. A paradicsomok csúcsait vagdossuk be és forrázzuk le őket, majd hámozzuk meg.
  3. Hevítsünk olíva olajat egy lábosban, majd dinszteljük meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, majd dinszteljük tovább még 2-3 percig együtt. Ezután adjuk hozzá a padlizsánt , a paprikát és a cukkínit. Pároljuk őket együtt, néha kevergetve, kb. 15 percig.
  4. Adjuk hozzá a megpucolt és feldarabolt paradicsomokat is. Pároljuk tovább még kb. 5-10 percet. Közben sózzuk, borsozzuk a kívánt mértékben. Amikor közepesen puha lett minden összetevőnk, akkor adjuk hozzá a felaprított petrezselyemzöldet, keverjük el benne és vegyük le a tűzről.
  5. Közben a halszeleteket forgassuk meg lisztben és közepes lángon olajban süssük ki őket. Úgy időzítsünk, hogy készüljön el minden egy időben. Tálaljuk a halat a ratatouille-val, de adhatunk még melléjük párolt rizst is.

Tipp: A ratatouille-t elkészíthetjük sütőben is, úgy, hogy a padlizsánt előtte serpenyőben olajon megpuhítjuk és az összetevőket egymásra rétegezve egy hőálló tálba tesszük. Majd 180 fokos sütőben, kb. 45-50 perc alatt elkészítjük.A ratatouille-t készíthetjük gombásan is, ha sütőben készítjük, akkor pedig szórhatunk reszelt parmezán sajtot is a rétegek közé.





 

Címkék: ratatouille:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu